Над 90% от пожарите са по човешка небрежност. Няма нищо

...
Над 90% от пожарите са по човешка небрежност. Няма нищо
Коментари Харесай

Над 90% от пожарите са по човешка небрежност

„ Над 90% от пожарите са по човешка немарливост. Няма нищо инцидентно. Изхвърлена цигара при вятър може да докара до пожар. Дори приготвянето на зимнина на село е причина за пожар. Неизгасяването на огън за барбекю в гората може да докара до пожари. В момента не би трябвало да се пали огън измежду природата. Не би трябвало да се прави активност в земеделските земи в горещата част на деня “.

Това сподели в студиото на „ Тази събота “ гл. комисар Александър Джартов, шеф на Главна дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията.

„ Имаме задоволително техника. Планинските региони и горите са предизвикателство, защото мъчно се доближава. На дежурство имаме към 650 пожарни автомобила с над 1000 пожарникари дневно “, добави той.

„ Вчера се наложи да бъде оповестено бедствено състояние в Асеновград. Пожарът е на над 1200 метра надморска височина. На сътрудниците им лишава 2 часа да стигнат до мястото. Локализиран е. Няма заплаха, само че ще продължат да го следят “, сподели гл. комисар Джартов пред бТВ.

„ Никой не е застрахован от бедствия. Механизмът за гражданска отбрана на Европейски Съюз би работил и за нас. Можем да разчитаме на солидарността на другите европейски страни. В момента в Гърция с изключение на нашия екип има още пет за наземно гасене на пожари. Изпратени са 7 самолета и един хеликоптер от европейски страни “, изясни той във връзка с пожарите в Гърция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР