Над 90% от нарушенията на шофьорите през последния месец са

...
Над 90% от нарушенията на шофьорите през последния месец са
Коментари Харесай

Над 90% от нарушенията на шофьорите у нас са за превишена скорост

Над 90% от нарушаванията на водачите през последния месец са за превишена скорост. Това сочат последните данни, предоставени от Министерството на електронното ръководство (МЕУ).

Оттам допълват, че водачите са платили над 17 000 невръчени електронни фишове и наказателни постановления онлайн през електронната система (еПлащане). Това оповестиха от

Справката е направена за времето от средата на месец декември предходната година досега, като събраната сума е на стойност над 1,3 млн. лева

Възможност за получаване на вести за невръчени електронни фишове и наказателни постановления по Закона за придвижване по пътищата през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ има от 27 октомври 2023 година До момента са изпратени близо 205 000 вести за невръчени санкции по телефона (чрез SMS или Viber). За същия интервал, по е-поща, през системата са изпратени над 88 000 вести.

От МЕУ припомнят, че в известията по Viber и е-поща се съдържа информация за записаното нарушаване, като се дава и опция за непосредствено възнаграждение на задължението. За това не е нужно потребителят да има регистриран профил в системата. Няма нужда от идентификация посредством електронен автограф, личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт. При приемане на SMS жителите могат да създадат инспекция за отговорности в портала за електронни услуги на Министерство на вътрешните работи, както и да извършат заплащане.

Близо 41 000 санкции са връчени по електронен път чрез Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ. За потребителите с регистриран профил е налична опция за приемане на самия документ - електронен фиш или наказателно разпореждане. Най-високата санкция, платена през системата на МЕУ, е на стойност 1760 лева с включена отстъпка (2200 лева без отстъпката от 30%, която се дава, в случай че задължението е погасено до 14 дни след неговото връчване).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР