Над 90% от лекарствата с недостиг в Европа не са

...
Над 90% от лекарствата с недостиг в Европа не са
Коментари Харесай

Над 90% от лекарствата с недостиг в Европа не са оригинални продукти, а по-евтини заместители

Над 90% от медикаментите с дефицит в Европа не са истинските артикули, а техни по-евтини заместители, настояват от асоциацията, която съставлява паралелните търговци в Европейски Съюз. Оттам изясняват, че активността им не е причина за недостига на лекарства, тъй като работят най-вече с истински артикули.

По данни на асоциацията, България внася най-вече медикаменти от Румъния и изнася най-големи количества за Полша. Най-големите експортьори в Европа са Германия и Франция.

В доста от страните паралелният импорт намалява цените на медикаментите, настояват от асоциацията. В 17 страни, измежду които и България има ограничавания за експорт на някои лекарства, само че това не взема решение казуса с дефицита.

" Станахме очевидци в последно време на индустриални проблеми, които водят до незадоволителни доставки и облекчаване предпочитано на по-добре плащащите за сметка на пазарите с по-ниски цени. Това не може да продължава по този начин, тъй като производителят е задължен да обезпечава задоволително медикаменти за всички ", съобщи Капсър Ърнс - общоприет секретар на " Достъпни медикаменти Европа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР