Над 90% от болничните легла за COVID-19 – за среднотежки

...
Над 90% от болничните легла за COVID-19 – за среднотежки
Коментари Харесай

Директорът на Софиямед каза очевидното - за да влезеш сега в болница заради COVID-19, някой трябва да оздравее или умре

Над 90% от болничните кревати за COVID-19 – за среднотежки случаи и реанимационни кревати, са заети. Това счита доктор Иван Колчаков, шеф на " Софиямед ". По думите му, в ръководената от него болница свободни кревати няма.
По думите му, с цел да се освободи легло, следва или някой да е излекуван, или да почине.
 Заради ковид: От Спешна помощ в София се молят обществено на хората да премислят целите си Заради ковид: От " Спешна помощ " в София се молят обществено на хората да премислят целите си
1482 Коронавирус повиквания към " Спешна помощ " в София – от 8.03 до 15.03.21. 129 повиквания са деца. Само за последното денонощие има...
Д-р Колчаков уточни пред Нова телевизия, че не е добре близки на болни да ги карат, а това би трябвало да става през „ Спешна помощ ”. Но той сподели и, че схваща какъв брой натоварени са незабавните медици, надлежно му е ясно, че ще идват и хора, докарани от околните им или даже пристигнали сами.
Надяваме се тези 10 дни да пречупим кривата, сподели Колчаков, който не пожела изрично да заеме позиция дали би трябвало да се удължи затварянето отвън оповестените към този момент 10 дни.
На въпрос по какъв начин по този начин в България смъртността от COVID-19 е доста по-голяма от тази в Сърбия – 3 пъти все още, лекарят съобщи, че занапред ще би трябвало да се прави разбор, когато пандемията отмине.
Според доктор Колчаков, когато се отпуснем прекомерно доста в държанието си, се стига до такива ограничения като сегашните, с ангажимента, че цялостен локдаун в България не е имало.
 Костадин Ангелов: Леглата в болничното заведение в Гоце Делчев са на привършване (ВИДЕО) Костадин Ангелов: Леглата в болничното заведение в Гоце Делчев са на привършване (ВИДЕО)
" Справяме се добре със спазването на противоепидемичните ограничения и се надяваме да не ни затварят повече, тъй като това ще е пагубно за нас "...
По отношение на " " доктор Колчаков съобщи твърдо, че не може да го предложи за лекуване на ковид. Той подсети, че в България Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) дава разпоредби защо се употребява даден препарат. Но Колчаков съобщи, че още от началото на пандемията " Пълмед " ползва " Ивермектин " – рекомендацията е да се дава в начална фаза, с цел да не преминеш в по-тежка фаза на заболяването. Припомняме, че концепцията за лекарството е, че то стопира вируса да се развъжда, само че това досега не е потвърдено изрично в огромно клинично изследване (с над 1000 души), като. Има обаче лабораторни проучвания, които демонстрират, че " Ивермектин " стопира репликацията на SARS-CoV-2. Колчаков категорично предизвести, че при банкет на " Ивермектин " за лекуване на ковид (може да стане по така наречен човечен принцип, при решение от болница) би трябвало да се наблюдават чернодробните показания.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР