Над 90% от авариите заради зимната обстановка вече са отстранени

...
Над 90% от авариите заради зимната обстановка вече са отстранени
Коментари Харесай

Министър Радев: Над 90% от авариите заради зимната обстановка вече са отстранени

Над 90% от повредите поради зимната конюнктура към този момент са отстранени и употребявам случая най-човешки да поблагодаря на над 700-те екипа от над 2000 души енергетици, които работеха. Това не са дилетанти, не са доброволци. 

Това разяснява пред бТВ енергийният министър Румен Радев. 

Северните региони в страната бяха по-силно наранени. Там безумната композиция от неприятни метеорологични условия - на първо място мокрия изобилен снеговалеж, комбиниран със мощен вятър и непадналата листна маса - това докара до рухването на цели дървета и рухването на електопроводите, разяснява той.

В енергийната инфраструктура не може да се каже, че не се влага. Но това не може да е предварителна защита в границите на злополучие, каквото се случи. От друга страна стремежът през годините да се поддържа по-ниска цена на електроуслугите също лимитират в забележителна степен капиталовите проекти на сдруженията. Така че от моя позиция аз в никакъв случай не бих оценил интевестициите като задоволителни, тъй като те би трябвало освен да се рехабилитират, а и да се развиват, уточни министърът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР