Над 90 000 украинци посрещнаха Великден у нас. Около 35

...
Над 90 000 украинци посрещнаха Великден у нас. Около 35
Коментари Харесай

90 000 украинци посрещнаха Възкресение Христово у нас

Над 90 000 украинци посрещнаха Великден у нас. Около 35 000 от тях са деца. Това сподели Олена Шопова от Сдружение " Мати Украйна " в ефира на предаването " Директно " по Bulgaria ON AIR.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4610
Традициите в Украйна са съвсем същите, каквито и в България. Украинците също боядисват яйца, само че подготвят козунаци, които се назовават „ паски “. Но този Великден не беше ярък за бежанците от войната. " Тези дни демонстрираха, че при някои хора християнството е криворазбрано. Но ги крепи вярата ", сподели Шопова.

Почти всички украинци желаят да се върнат в родината си. Те се надяват, че ще намерят жилищата си цели. За тези, пристигнали от Мариупол, Харков и Херсон обаче, картината е друга, защото в тези градове има доста вреди.

" Очакваме Украйна да стартира стратегия за възобновяване на жилища и инфраструктура. Здравното обезпечаване, работата, това са най-важните неща за украинците. Огромна част от тях желаят да работят, с цел да могат сами да се устоят. Те могат да са счетоводители, учители, в туризма, в ресторантьорството ", разяснява още тя.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР