Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори.

...
Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори.
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ води с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика сред ГЕРБ -СДС и ПП-ДБ за идните избори . Кабинетът на Димитър Главчев започва с 20% утвърждение. 11% правят оценка позитивно измененията в Конституция та в частта за служебния кабинет.

Това са данните от последното изследването на социологическата организация " Тренд ", което е по поръчка на в. " 24 часа " и " Нова броудкастинг груп ". В проучването, което е извършено в интервала 12-19 април, са взели участие 1002 души.

Налице е нов спад в оценката за работата на парламент а, като през април позитивната оценка е 12%, а негативната доближава 80%. При оценката за президента към този момент близо 10 месеца не се регистрира сериозна динамичност.

Една пета (20%) от българите показват утвърждението си за служебния кабинет на Димитър Главчев , а 39% не го утвърждават. Сравнително високи са стойностите на опцията „ Не знам/Не мога да преценява “ заради относително скорошното стъпване в служба на държавното управление по отношение на началото на терена на проучването.

Само 11% от българите имат позитивно отношение към измененията в Конституция та в частта обвързвана със служебния кабинет. Въпреки че тематиката е съществено дискутирана в общественото пространство в последните месеци, към момента 39% декларират, че не са осведомени с измененията. 38% от интервюираните имат негативно отношение към конституционните промени.

Въпреки наситения с политически събития месец, не се записва сериозна смяна в електоралните настройки. Преговорите за ротацията и обвиняванията към Агенция „ Митници “ евентуално са повода за ерозия в поддръжката по отношение на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ с малко над 2 процентни пункта от гласуващите.

ГЕРБ -СДС задържа равнищата си от последните месеци (24.9% от гласуващите). ПП-ДБ (15.5%), Движение за права и свободи (14.4%) и Възраждане (14.2%) са с близки стойности и представянето им в идната предизборната акция ще е основна за крайната класификация на второто, третото и четвъртото място. Сигурна остава петата позиция за Българска социалистическа партия (9.1% от гласуващите), а на шесто място е „ ИТН “ с 4.8% от гласуващите. 6.9% от българите заявяват, че ще се възползват от опцията „ Не поддържам никого “. 49% са тези, които декларират, че ще гласоподават на идните предварителни парламент арни избори , което се равнява на към 2.6 до 2.8 милиона гласоподаватели.

Доста сходна е електоралната картина при европейските избори . При тях отчитаме малко по-висока готовност при „ Продължаваме промяната-Демократична България “ до 16.1% и минимална разлика в отрицателна посока при Българска социалистическа партия (8.7% от гласуващите).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР