Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково

...
Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково
Коментари Харесай

Борисов: С осигурените над 9 млн. лв. продължаваме да подкрепяме общините

Над 9 милиона лв. за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си съвещание Министерският съвет.
Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лева, отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за подсилване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в сектор с дължина 700 м. и за разчистване на речното корито на реката, в сектор с дължина 650 м. Кметът на града благодари на премиера за навременната поддръжка на държавното управление. „ Тази помощ е извънредно належаща, с цел да създадем река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите действия “, съобщи Владимиров.

 Борисов: Ще отворим заведенията за хранене, само че това не значи всеобщо да се юрнем (ВИДЕО) Борисов: Ще отворим заведенията за хранене, само че това не значи всеобщо да се юрнем (ВИДЕО)
Ваксинираме стремително. В четвъртък идват и на " Пфайзер " ваксини. От сутринта съм провел 10 диалога, в това число да изпратим аероплан д...
С предоставените 1,9 млн. лева на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „ Априлско въстание “ в сектора от ул. „ Пета “ до ул. „ Симеон “ и на бул. „ Странджа “ от ул. „ Добруджа “ до ул. „ Дунав “ в града. „ Благодаря, че молбата ни откри решение. Това са двата съществени булеварда в града и с ремонта им отпушваме придвижването “, означи кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов напомни, че през декември предходната година държавното управление утвърди и 500 000 лв. за ремонт на улици и публични здания в селата в района, както и 100 000 лв. за доизграждането на храма „ Свети Цар Борис-Михаил Покръстител “ в града.
С отпуснатите 2, 326 млн. лева на община Аксаково ще се извърши главен ремонт на сектор от общински път VAR 1031 /от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово/. „ С тази помощ показвате, че и дребните обитаеми места не са забравени. В града има доста вложения и този план е значим за нас “, съобщи кметът на общината Атанас Стоилов по време на съвещанието.
„ Най-важното за Аксаково и Разград е построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Строи се на цялостни обороти. Когато стане автомагистралата до 2 години, ще видите какъв брой друг ще е и този завършек на България “, акцентира пред представителите на локалната власт министър председателят Бойко Борисов.
Правителството утвърди и 25 000 лв. за ремонтни и реставрационни действия за храм „ Св. св. Константин и Елена “, с. Браниполе, община „ Родопи “. Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и означи, че не за първи път държавно управление оказва финансова поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР