Над 9% е преднината на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ преди предстоящите

...
Над 9% е преднината на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ преди предстоящите
Коментари Харесай

Над 9% преднина за ГЕРБ-СДС и оспорвана битка за второто място при избори днес

Над 9% е преднината на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ преди идните избори. Това демонстрира изследване на организация " Тренд ", извършено измежду 1002 души в интервала 12-19 април.

От организацията означават, че макар наситения с политически събития месец не се регистрира сериозна смяна в електоралните настройки.

Преговорите за ротацията и евентуално са повода за ерозия в поддръжката по отношение на " Продължаваме промяната-Демократична България " с малко над 2% от гласуващите. ГЕРБ-СДС задържа равнищата си от последните месеци - 24.9%.

ПП-ДБ (15.5%), Движение за права и свободи (14.4%) и " Възраждане " (14.2%) са с близки стойности и представянето им в идната предизборната акция ще е основна за крайната класификация на второто, третото и четвъртото място.
 Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден
Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори през днешния ден

Подредбата в Народното събрание остава същата

Сигурна е петата позиция за Българска социалистическа партия (9.1%), а на шесто място се подрежда " ИТН " с 4.8% от гласуващите.

6.9% от българите декларират, че ще се възползват от опцията " Не поддържам никого ".

Близо половината от интервюираните - 49%, имат намерение да гласоподават на предварителните парламентарни избори. Това е към 2.6 до 2.8 милиона гласоподаватели.

Сходна е електоралната картина при европейските избори. При тях " Тренд " регистрира малко по-висока готовност при ПП-ДБ до 16.1% и минимална разлика в отрицателна посока при Българска социалистическа партия (8.7%).

" Галъп ": ГЕРБ взима 6% преимущество пред ПП-ДБ при избори в този момент

Доверието в президентството е най-високо

Всеки пети българин утвърждава само че 39% са на противоположното мнение. Сравнително високи са стойностите на опцията " Не знам/Не мога да преценява " (41%) заради относително скорошното стъпване в служба на държавното управление.

Едва 11% от българите имат позитивно отношение към  в частта, обвързвана със служебния кабинет. Въпреки че тематиката е съществено дискутирана в общественото пространство в последните месеци, към момента 39% декларират, че не са осведомени с измененията. 38% пък имат негативно отношение към измененията в Основния закон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР