Над 8800 души се включиха в петиция с искането да

...
Над 8800 души се включиха в петиция с искането да
Коментари Харесай

Само ние нямаме медицински хеликоптер в ЕС


Над 8800 души се включиха в петиция с настояването да се купи медицински хеликоптер.
Страната ни е единствената в Европейски Съюз, която не разполага с подобен.
През 2019 година последният хеликоптер, който беше оборудван за избавяне в планина, беше продаден в Грузия.
Заради това през днешния ден доброволци ще внесат петицията в Министерски съвет, с цел да напомнят, че има голяма нужда от закупуване на медицински хеликоптер.
"Поводът за основаването на петицията беше надпреварата в Банско и спасяването на планинар в Рила от словашки екип. Ако сега имахме хеликоптер, още първият ден можеше да намерим бедстващите татко и наследник в Стара планина. Вероятно към този момент е прекомерно късно ", съобщи пред Нова телевизия основателят на петицията Владимир Христовски.
"Получих и доста писма. Голяма част от хората, които ми писаха, имат починали или потърпевши близки, което ги стимулира да вземат участие в петицията “, добави той.
Според него са нужни най-малко 4 въздушни коли за спешна помощ, тъй като в случай че се случат произшествия на няколко места, един хеликоптер още веднъж няма да е задоволителен.
"Времето за реакция при въздушните коли за спешна помощ се съкратява доста. Хората се нервират от това, че страната е подготвена да даде 55 милиона лв. за държавен аероплан, само че нямаме медицински хеликоптер ", сподели Христовски.
По думите му площадките за кацане у нас на сходен вид машина са 6 – в София, Варна, Бургас и Панагюрище.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР