Над 87 хил. лв. са предоставени за стипендии на талантливи

...
Над 87 хил. лв. са предоставени за стипендии на талантливи
Коментари Харесай

Дават 87 хил. лева за стипендии на талантливи ученици

Над 87 хиляди лева са предоставени за стипендии на надарени възпитаници от учебните заведения по изкуства , взеха решение министрите от третия кабинет " Борисов " на днешното си съвещание.

Допълнителните разноски от 78 255 лева са от бюджета на Министерството на културата. Разписани са прехвърляния към общини в размер на 8910 лева
Парите са за стипендии и еднократно финансово подкрепяне на възпитаници, постигнали високи резултати в региона на изкуствата и културата . Те са по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни и общински учебни заведения през 2017 година

10,3 млн. лв. в допълнение са обезпечени за активността на културни институти. С две постановления държавното управление утвърди 10,3 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата.

300 000 лева, планувани в централния бюджет, се дават за развиване на програмата " Глобални библиотеки - България ". Финансирането ще даде опция построените до този миг осведомителни точки да продължат своята работа. Това ще помогне на библиотечно-информационно обслужване на популацията в цялата страна. Програма " Глобални библиотеки - България " спомага и за общественото включване на групи, при които постоянно липсват други благоприятни условия за достъп до осведомителните технологии .

На днешното си съвещание държавното управление реши посредством преструктуриране на разноските по централния бюджет да се дават 10 000 000 лева за покриване на неотложни разноски в последните месеци на годината на държавните културни институти, които работят в региона на театралните изкуства. С тях ще се обезпечат естествени условия за креативната активност и основаването и разпространяването на културни артикули от тези организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР