Над 86% от българите са обединени около идеята, че ние

...
Над 86% от българите са обединени около идеята, че ние
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Македонската кауза обединява над 86% от българите

Над 86% от българите са обединени към концепцията, че ние не можем да се откажем от нашите исторически корени и историческата ни еднаквост. Тази концепция от 80 години сплотява съвсем целия български народ, съобщи в " Денят стартира " проф. Кирил Топалов, член на Междуведомствената комисия сред България и Република Северна Македония.

Той означи, че във външнополитически проект българите са насочени в две направления - едните избират европейската ориентировка на България, други - съветската, като единственото, което ги сплотява, е македонската идея.

Според него очакванията на политиците в Република Северна Македония македонската идея да бъде предадена в сегашната политическа обстановка у нас са суетни.

" Никой не може да принуди България да пусне една страна, която не е скъсала с тоталитарната комунистическа държавно-творческа сила и форма на ръководство и която сама се мъчи да създаде разпоредбите, по които да бъде в Европейски Съюз. Това е чудовищно ", добави проф. Кирил Топалов.

По думите му Република Северна Македония не извършва отговорностите си по контракт със прилежаща страна членка.

" Вече би трябвало да забравим това, че са ни братя, братовчеди и така нататък ", сподели проф. Топалов и добави, че би трябвало да гледаме на тях като на прилежаща страна, към която се отнасяме със благосклонност, с доверие, само че и тя би трябвало да ни върне същото.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР