Над 86 млн. лв. са осигурени за финансиране на проекти

...
Над 86 млн. лв. са осигурени за финансиране на проекти
Коментари Харесай

Над 86 млн. лв. са осигурени за финансиране на проекти за професионално обучение

Над 86 млн. лева са обезпечени за финансиране на планове за развиване на системата на образование в професионалното обучение, в границите на стратегия „ Образование “.

Проектите ще се извършват по инструмента " Интегрирани териториални вложения ".

По стратегия „ Развитие на районите “ за здравна, обществена и просветителна инфраструктура са планувани още 132,2 млн. евро, по приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “. А 355,7 млн. евро са за приоритет 2 „ Интегрирано териториално развиване на районите “.

До 27 септември тази година всички заинтригувани страни могат да подават концепции за реализирането на интегрирани планове, включващи ограничения в региона на просветителната система – включително рационализация на просветителна инфраструктура, образования, стажове и други.

По стратегия „ Развитие на районите “ финансова поддръжка е планувана за действия, свързани с създаване или възстановяване на просветителна инфраструктура, включително обзавеждане, ремонт, съоръжение и други. Обектите на финансиране могат да бъдат детски градини и ясли, учебни заведения, както и висши образователни заведения.

По стратегия „ Образование “ ще се финансират, с европейски средства, спомагателна професионална подготовка на възпитаници, образования на учители и наставници от предприятия в учебни заведения, стажуване на гимназисти, както и ограмотяване на възрастни, реинтеграция в просветителната система и ориентиране към професионално образование, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Допустимите претенденти са професионални гимназии и учебни заведения с паралелки за професионална подготовка, включително и частни учебни заведения. Допустимите разноски по съответно планово предложение са сред 250 и 750 хиляди лева

Във всички 28 Областни осведомителни центрове в страната са основани звена за медиация и за обществени съвещания. Тяхната задача е да подкрепят с информация заинтригуваните страни, както и да спомагат в процеса на подготовка на концепциите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР