Над 85 хиляди жители на т.нар. Луганска народна република в

...
Над 85 хиляди жители на т.нар. Луганска народна република в
Коментари Харесай

Над 85 хил. в Луганск са получили руско гражданство по съкратена процедура

Над 85 хиляди поданици на така наречен Луганска национална република в Източна Украйна получиха съветско поданство по съкратена процедура, заяви през днешния ден вътрешният министър на самопровъзгласилата се република Игор Корнет.

" Още малко повече от 15 хиляди жители чакат решения по подадените от тях документи ", добави Корнет, като изрази убеденост, че и за тях въпросът ще бъде решен позитивно в най-скоро време и те ще станат жители на Руската федерация, съобщи ТАСС.

Според него към настоящия миг в съветските миграционни служби са подадени над 101 хиляди комплекта документи за даване на съветско поданство, които се обработват. По 10-11 рейса дневно с по 50 души всеки потеглят и хората си получават паспортите, сподели министърът.

Корнет означи, че в гъстонаселените региони на Луганск са били открити спомагателни поделения на миграционната работа, където локалните хора подават документи за съветско поданство, повишен е броят на чиновниците, добавя Българска телеграфна агенция.

На 24 април предходната година съветският президент Владимир Путин подписа декрет, определящ кои категории лица, " по филантропични съображения ", имат право да подадат молби за приемане на съветско поданство по съкратена процедура. Указът се отнася за жители на двете източноукраински области - Донецка и Луганска, които са под контрола на съветските сепаратисти. Новите нови паспорти се получават в прилежащата съветска Ростовска област. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР