Над 84,089 млн. лева са постъпили във Фонда за безопасност

...
Над 84,089 млн. лева са постъпили във Фонда за безопасност
Коментари Харесай

Рашков се похвали, че с годините расте броят на глобените по пътищата

Над 84,089 млн. лв. са постъпили във Фонда за сигурност на придвижването от наложени санкции за нарушавания по пътя към 2020 година Това излиза наяве от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков по депутатско запитване от народния представител Настимир Ананиев от Политическа партия.

За същата година са били разходвани над 5,79 млн. лв. от фонда. Приходите във фонда се набират от санкции за нарушавания на разпоредбите за придвижване, дарения и други доходи, планувани в нормативен акт.

От отговорите на министър Рашков оказва се, че средствата постъпили от санкции във фонда през 2017 година са били над 23,6 млн. лв., като те последователно са нараствали в идващите години. Така през 2018 година са към този момент над 34,1 млн. лв., а година по-късно са се нараснали с съвсем 20 млн. лв. от горната страна и доближават сумата от  51,4 млн. лв.. Тази наклонност за скок се резервира и през 2020 година, когато покачването на средствата минава 30 млн. лева

Според информацията показана от Министерство на вътрешните работи през 2020 година са били употребявани 1 354 778 лева от фонда за следгаранционна поддръжка на механически и програмни средства - устройства, уреди и системи за надзор на скоростта. Също по този начин съвсем 1 млн. лева са дадени за доставка на материали и консумативи - мундшуци за анализатори, тест касети и проби за опиати, съоръжение за полицейски коли. Освен тези средства 3 479 237 лева са били употребявани доставка на механически средства за надзор на пътното придвижване, хардуер и програмен продукт. Приблизително същият размер средства през годините от 2017 година до 2019 година са били изхарчени по посочените посоки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР