Над 81% от българските граждани очакват и искат да бъде

...
Над 81% от българските граждани очакват и искат да бъде
Коментари Харесай

Мая Манолова: Над 81% от българите искат закон за частния фалит

Над 81% от българските жители чакат и желаят да бъде признат закон за частния банкрут, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " омбудсманът Мая Манолова. Закон, който да уреди несъстоятелността на физическите лица. Това е един голям %, който е и съответен на големия проблем, който имат българите със усложнението да заплащат своите заеми - към банки, към компании за бързи заеми, лизингови къщи, в това число и битовите си сметки, добави тя.

Числата са стряскащи - всеки трети български жител има заем, добави националният омбудсман. Общо заемите като брой са 4 милиона и 990 хиляди, от които над 12% са неприятни или необслужвани или, в случай че това се приравни към потребителските заеми, става дума за към 800 милиона лв. заеми към банки, които са неприятни или с проблеми в обслужването, сподели още Мая Манолова. Националният омбудсман разяснява и какви ще са главните правила за оповестяването на персонален банкрут.

Тя означи, че през днешния ден ще показват идея, която се създава с специалисти и магистрати. Първото изискване, с цел да влезе лице в процедура на гражданска неплатежоспособност е то да бъде свръх задължено, т.е. тя да е непрекъснато положение. Друг принцип ще е този на добросъвестността, съобщи още Мая Манолова.

Ще се изследва във всеки съответен случай за всяко съответно лице, като опитите за измами и укриване на имущество ще са съществено затруднение за влизане в тази процедура, добави тя. Националният омбудсман добави, че оферират процедурата по оповестяване на цивилен банкрут да се развива пред съда. България е последната европейска страна, неприела такова законодателство, означи Мая Манолова.

Достъп до процедурата и опция е дадена на всички кредитори, съобщи още националният омбудсманът и добави, че самият жител, искащ започването на произвеждане, би трябвало да уточни цялото си имущество, отговорности и кредитори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР