Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината

...
Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината
Коментари Харесай

Ето как да платим данъците си и да избегнем банковите такси

Над 81,8 млн. лева са платени от началото на годината досега през  т.нар. виртуален ПОС (е-услугата на Национална агенция за приходите за заплащане с карти). От основаването на услугата през 2019 година до в този момент са осъществени повече от 1,9 милиона преводи за над 790 милиона лв., се споделя в известие на приходната организация.  

Електронната услуга " Справка за отговорностите с опция за осъществяване на заплащане “ е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.  От приходната организация прецизират, че за заплащането посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод. 

" С всяка година се усилват потребителите, които заплащат отговорностите си онлайн, като се възползват от електронната услуга на Национална агенция за приходите. Освен, че е бързо и за него не се дължат такси, заплащането посредством виртуален ПОС е желано от жителите, които незабавно би трябвало да възстановят здравните си права или им е належащо уверение, че няма неплатени отговорности. 

От услугата в последно време се възползват и доста родители, които желаят да употребяват по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания, само че имат отговорности, подлежащи на осъществяване. За нас е доста значимо да улесняваме данъкоплатците при осъществяването на данъчно-осигурителните им задължения “, оповестяват от Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР