Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат

...
Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат
Коментари Харесай

Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури

Над 800 зрелостници от област Ямбол се чака да положат матури. Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се организира в 18 учебни заведения, а квесторите ще са 260, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) Стойко Стойков.

За държавния зрелостен изпит по български език и литература присъединяване са декларирали 867 възпитаници от област Ямбол. Те са със 119 повече по отношение на предходната година. Сред тях обаче има неиздържали матурата от минали години. Затова е разликата в броя на учениците, декларирали присъединяване на първата и втората матура, посочи началникът на РУО – Ямбол.

За втората матура на предмет по желание заявки са подали 843 зрелостници, като от тях 464 – за изпит по професионална подготовка. При зрелостниците с профилирана подготовка най-вече са искащите за изпит по британски език, следвани от тези, които са избрали география и биология.

За третата матура, която е по избор, са декларирали присъединяване 16 възпитаници.

До 18 май всички възпитаници би трябвало да получат служебните си бележки за явяване на държавните зрелостни изпити, уточни още Стойков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР