Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради

...
Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради
Коментари Харесай

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони в София

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони поради неприятното време в София, оповестиха за БНР от Столична община.
Над 100 от сигналите към този момент са обработени, съобщи Красимир Димитров, шеф на " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват към 20 от сигналите. Голяма част от тях са в региона на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони.
Към момента няма информация за закъсали коли или бедстващи хора в София макар изобилния снеговалеж, който през цялата нощ. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и прекъсването му тук-там единствено може да благоприятства тяхната работа и все още не престават да се отстраняват клони и дървета.
Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в региона на улица " Незабравка " в Борисовата градина покрай националния тенис център, обясниха още от столичната община. Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват придвижването.
Почистват се прилежащите площи на спирките на градския превоз. Затруднено е придвижването по трамвайна линия 10 заради паднали дървета. По трасето на трамваи 20 и 22 са пуснати заместващи рейсове. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 доближават до квартал " Иван Вазов ", а заради паднали дървета е затруднено придвижването на рейсовете по линия 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.
От Главна дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията също обясниха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в разнообразни елементи на цялата страна и в столицата. От пожарната обясниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при премахване на проблеми по електропреносната мрежа в страната. Това е станало в три случая. В други 2 пък е станало се е наложило екипите на пожарната да вземат участие в отводняване на разнообразни пространства.
Екипите на основната дирекция подкрепят и други служби при унищожаване на рискови предмети или паднали камъни. Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и оповестяват, че общо 193 са сигналите за разнообразни катастрофи през миналото денонощие.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР