Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради

...
Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради
Коментари Харесай

Над 800 сигнала за паднали дървета и клони в София

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони поради неприятното време в София, заяви Държавното радио.

Над 100 от сигналите към този момент са обработени, изясни Красимир Димитров, шеф на " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват към 20 от сигналите. Голяма част от тях са в региона на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони.

Няма информация за закъсали коли или бедстващи хора в София макар изобилния снеговалеж. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и прекъсването му тук-там единствено може да благоприятства работата и все още не престават да се отстраняват клони и дървета.

Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в региона на улица " Незабравка " в Борисовата градина покрай националния тенис център. Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват придвижването.

От Главна дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията също оповестиха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в разнообразни елементи на цялата страна и в столицата.

От пожарната допълниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при премахване на проблеми по електропреносната мрежа в страната. Това е станало в три случая.

Екипите на основната дирекция подкрепят и други служби при унищожаване на рискови предмети или паднали камъни. Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и оповестяват, че общо 193 са сигналите за разнообразни катастрофи през миналото денонощие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР