Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха

...
Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха
Коментари Харесай

Над 80 участници от 16 отбора участваха във второто издание на турнира по брейк „Funk Busters“ в Разград

Над 80 участници от 16 тима от цялата страна участваха във второто издание на шампионата по брейк „ Funk Busters“ в Разград.

Събитието се провежда от Спортен брейк клуб „ Shadows Crew “-Разград и Българската Брейк Федерация с поддръжката на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „ D’Amore “, както и на компаниите: „ Биовет “, „ Лудогорско пиле “, хотелски комплекс „ Лес “, „ Алфахим “, „ Алфатрейд “, Агенция Адрес, „ Гами “ЕООД, „ Дин груп “, „ Пътконсулт “, „ Международен автомобилен транспорт (стопанско обед “ООД, „ Фарма тийм “, Огнян Обрешков.

Квалификационната част от надпреварата се организира в залата на Общински културен център в събота, а по здрач финалите бяха навън – пред Новия спектакъл – и събраха доста фенове, които приветстваха атрактивните осъществявания на състезателите.

Финалите бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров, който от името на локалната администрация пожела на участниците да се забавляват, до момента в който се състезават, тъй като по този начин ще вдъхновят още доста хора и ще създадат своя спорт още по-популярен. Г-н Грънчаров разяснява, че този спорт е и изкуство, и с цел да си сполучлив в него, би трябвало по негови усещания да си сложен играч – добър актьор, добър спортист и добър танцьор.

Поздрав към участниците в конкуренцията насочиха девойките от Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с началник Емилия Борисова.

Индивидуалните борби бяха в 6 възрастови групи и конкуренциите за медалите постоянно затрудняваха журито в състав: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Тримата журиращи първи демонстрираха своите умения, а по-късно гласоподаваха пред публиката с изтъкване на по-добрия от избраната двойка финалисти, при разлики в мненията имаше и трети тур на борбата.

Три състезателки от разградския тим „ Shadows Crew “ се класираха на финалите. От тях златен орден в кат. 16-18 година завоюва Ив Дескова, а Миа Грънчарова и Кристиана Шамова заеха четвъртите места в категориите си, надлежно 10-12 година и 13-15 година

В надпреварата, което е част от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, участваха тимове от: Добрич, Варна, Бургас, Разград, Благоевград, Троян, Перник, Монтана, Ямбол, Пазарджик и три тима от София.

Турнирът бе и с благотворителна идея – до сцената имаше кутия за дарения за 17-годишния Мартин Христов от Разград, който се бори с тежко заболяване.

Снимки от шампионата можете да видите на Facebook страницата на Община Разград:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР