Над 80% спад на оборотите в заведенията през първите два

...
Над 80% спад на оборотите в заведенията през първите два
Коментари Харесай

Собственици на заведения излизат на протест заради рекорден спад в оборотите

Над 80% спад на оборотите в заведенията през първите два дни след въвеждането на „ зеления документ “ регистрират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.



От организациите показват, че макар че по-голяма част от сектора е положила съществени старания и е осигурила личен състав, който да дава отговор на новите условия, клиенти няма. Затворените обекти се усилват с всеки минал ден. Затова те ще се включат в митинга на обединявания български бизнес, който е плануван за на следващия ден в разнообразни елементи на страната.



Според организациите заповедта на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров е дискриминационна, тъй като вкарва ограничавания единствено в някои браншове от българската стопанска система.

В позиция, изпратена до медиите, притежателите на заведения показват, че внушенията, че „ зеленият документ “ е въведен по избор на туристическия отрасъл, не дават отговор на истината.

Имало е срещи с представители на кабинета, на които ресторантьорите са се съгласили да работят със „ зелен документ “, като единствена опция на локдаун. От браншовите организации обаче са сложили условия, които са останали подценени.

Организациите упорстват зелен документ да се вкара и в държавната и общинска администрация, да има гратисен интервал, с цел да може да се настрои бизнеса, а също и да се разгласят нови стопански ограничения в поддръжка на засегнатите.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР