Над 80 процента от нощните клубове във Великобритания няма да

...
Над 80 процента от нощните клубове във Великобритания няма да
Коментари Харесай

Британските нощни заведения пред изчезване заради пандемията

Над 80 % от нощните клубове във Англия няма да оцелеят след февруари без незабавната интервенция на държавното управление, се показва в официално съобщение на асоциацията на нощните заведения (NTIA), представено от Франс прес. Браншовата организация предизвести през днешния ден за заплахата от изгубване на нощните заведения. Тя цитира неотдавнашно изследване измежду представители на 100 нощни клуба, от които 81 % настояват, че няма да могат да избегнат банкрут след края на този месец без държавна помощ, написа Българска телеграфна агенция.

В същото време 86 % от фирмите в бранша е трябвало да се разделят с огромна част от чиновниците си преди края на 2020 година. Асоциацията, която съставлява нощните заведения като питейни заведения, клубове и концертни зали, акцентира, че те са затворени от март. Нощният бранш наред с конферентните зали и пространствата за образуване на събития са едни от дребното, които не можаха изобщо да отворят след първата карантина.
Браншовата организация подлага на критика лимитираната и непропорционално ниската държавна помощ за бранша като се изключи програмата за частична претовареност. В официалното съобщение се осъжда и неналичието на ясна визия за вероятностите за ново отваряне на бранша.
Освен нощния бранш редица други асоциации също се притесняват от вредите, които локдаунът, продължаващ до март, ще нанесе на бизнеса.
Федерацията на дребните компании (FSB) предвижда, че минимум 250 000 дребни и междинни компании са застрашени от банкрут без държавна поддръжка.
Правителството удължи програмата за частичната безработица до април, само че фирмите и синдикатите упорстват тя да работи и по-късно.
Министърът на финансите Риши Сунак приготвя дълго чакания бюджет, който ще бъде показан на 3 март и ще покаже по какъв начин държавното управление има намерение да съживи икономиката
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР