Над 80% от строителните дейности по реализацията на проекта са

...
Над 80% от строителните дейности по реализацията на проекта са
Коментари Харесай

Хидротестовете на интерконектора Гърция-България са на финалната права

Над 80% от строителните действия по реализацията на плана са изпълнени, всички пресичания на трасето с към този момент съществуващата инфраструктура са подготвени , оповестяват от пресцентъра на " Ай Си Джи Би " АД.

Отчетите демонстрират, че към края на януари са осъществени над 80% от строителните действия по интерконектора Гърция-България. Хидротестовете на територията на южната ни съседка са напълно приключени. Процедурата към този момент напредва и по българската част от трасето.

Изпитанията на 4 от общо 11 сектора на територията на България към този момент са завършили. Така общият дял на изпълнени хидротестове доближава 2/3 от цялата дължина на трасето на газопровода. Хидравличните проби се извършват в наличието на представители на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол ". Процесът е основен за завършването на техническата част от плана. Така се удостоверява механичната здравина и компактност на газопровода и се подсигурява, че инфраструктурата е подготвена за вписване като газово оборудване.

Всички 53 пресичания на към този момент съществуващи инфраструктурни уреди - пътища, автомагистрали, ж.п. линии и други, по метода на шнеково сондиране към този момент са завършени.

В края на януари е изпълнена и една от забавените доставки на кранове. Монтажните действия са почнали неотложно, като към днешна дата над 30% от тях към този момент са приключени. Последната партида кранове от италианския снабдител се чака през февруари. Изпълнителят на строителните действия се е заел да обезпечи цялостна готовност на своите екипи.

Паралелно с довършителните действия по линейната част на газопровода се работи и по наземните уреди, които също са част от контракта за строителство, доставка и планиране. Става въпрос за две газоизмервателни станции (ГИС) - при Стара Загора и Комотини, както и диспечерски център покрай Хасково. Географска информационна система Стара Загора е в напреднала фаза на осъществяване - над 70% подготвеност - като следва старт на хидравличните проби на площадковите тръбопроводи и уреди.

От началото на годината сполучливо са извършени и интегрирани приемо-приемателните проби (FAT) на оборудването за системата за ръководство на софтуерния развой (SCADA) и съпътстващите системи за връзка, разбор и наблюдаване. Всички уреди на газопровода ще се ръководят и наблюдават автоматизирано от операторите на промяна посредством модерните системи за отдалечен надзор.

С оглед реализиране на заложената дата за въвеждане на интерконектора в комерсиална употреба - юли 2022 година, плановата компания работи интензивно по разновидности за оптимизация на периодите по оставащите административни и сертификационни процедури.

Проектът IGB е от основно значение за повишение на сигурността на доставките и за обезпечаване на диверсификация на източниците на природен газ за България и района на Югоизточна Европа.
 Тестват инфраструктурата на интерконектора с Гърция
Тестват инфраструктурата на интерконектора с Гърция

140 км от 182-километровото трасе са напълно приключени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР