Над 80% от най-добрите ученици у нас въобще не кандидатстват

...
Над 80% от най-добрите ученици у нас въобще не кандидатстват
Коментари Харесай

Над 80% от най-добрите ученици у нас не кандидатстват в България

Над 80% от най-хубавите възпитаници у нас изобщо не аплайват в България след междинното си обучение. Това стана ясно на 12-ия годишен конгрес, на който бизнесът се среща с държавното управление, с цел да разискват значими за стопанската система въпроси. През 2018-та тематиката е пазар на труда.
Изтичат квалифицираните фрагменти, които да работят в страната. Изводът е на бизнеса.

Властта отговори, че резултатите при ученето не идват незабавно. Но в действителност поради консервативността си просветителната система била надалеч от бизнесмените.

17 000 деца са върнати в клас поради ограниченията на държавното управление.

Срещата сред държавното управление и бизнеса мина и през други тематики. Например, че вършим стъпки към чакалнята на Еврозоната и даже да ни откажат, ще знаем къде са пропуските. И още: приходи, корупция, граници.

"Колкото пъти ни връщате към тематиката с корупцията, толкоз пъти ще ви отговаряме, че сте чели неактуална социология и едно общество, което реализира един от най-високите растежи на стопанската система в България, няма по какъв начин да е най-неуспешното от позиция на разпоредбите. Правилата сами по себе си, в случай че съществуват и се съблюдават, корупцията остава единствено вестникарско подстрекателство ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

"На българските граници мигрантската вълна е нула. Всеки ден заран министърът ми ги рапортува. Днес нула на всичките граници. Вчера един на сръбската граница. Реално сме в Шенген. Всички европейски институции са декларирали, че България е подготвена за Шенген ", съобщи министър председателят Борисов.

Според премиера с Европа се държим дисциплинирано и вътрешнополитическият звук не бивало да пречи на еврообщуването, по тази причина той не отишъл на вота на съмнение.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР