Над 80% от данъчните декларации в НАП са подадени онлайн.

...
Над 80% от данъчните декларации в НАП са подадени онлайн.
Коментари Харесай

Над 80% от данъчните декларации в НАП са подадени онлайн

Над 80% от данъчните заявления в Национална агенция за приходите са подадени онлайн. Това сподели представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в ефира на Българска национална телевизия. Той добави, че съвсем 350 000 заявления от жители към този момент са подадени.

Във връзка с налог общ приход Бъчваров разяснява, че за него няма отсрочване, като напомни, че до 30 април би трябвало да се заплати.

Той добави, че към 900 000 жители имат ПИК. Говорителят на Национална агенция за приходите изясни, че проникването на този код е близо два пъти повече от хората, които подават данъчна декларация. Практически всичко може да се направи през този код. 35 електронни услуги се оферират от Национална агенция за приходите с този ПИК, разясни той.

Декларацията би могла да бъде изпратена и по пощата, разяснява още той.

Бъчваров добави, че автоматизираното попълване на заявления икономисва доста от времето. Има доста дребен дял - под 3%, позволени неточности. Ако физическо лице откри разминаване, може да си поправи данните в декларацията ръчно когато и да е, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР