Над 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини на президентските

...
Над 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини на президентските
Коментари Харесай

Над 80 милиона американци вече са гласували на президентските избори

Над 80 милиона американци към този момент са пуснали бюлетини на президентските избори в Съединени американски щати по данни на профилирания информативен източник на Флоридския университет, съобщи Ройтерс.

Това е над 58 % от цялата изборна интензивност във вота през 2016 година и е отражение на огромния интерес, който поражда конкуренцията сред републиканеца Доналд Тръмп и претендента на демократите Джо Байдън.

Огромен брой хора гласоподаваха по пощата или в отворените за авансово гласоподаване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с ковид при скупчване на хора в изборния ден 3 ноември.

Избирателите, регистрирани като демократи, имат забележителна преднина в ранното гласоподаване. В 20 щата, които разгласяват данни за партийната принадлежност на гласоподавателите, са дали своят вот 18,2 милиона демократи, 11,5 милиона републиканци и 8,8 милиона души без партийна принадлежност. Данните обаче не демонстрират действително за кого са дали своят вот тези гласоподаватели. По-слабото присъединяване на републиканците се дължи и на непрекъснатите офанзиви на Тръмп, който споделя, че тази система може да стане обект на всеобщи изборни измами.

Експерти предвиждат, че тазгодишната изборна интензивност ще е по-висока от тази през 2016 година, когато гласоподаваха 138 милиона гласоподаватели. Само 47 милиона гласоподаваха преди самия избирателен ден през 2016 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР