Над 80 хиляди нови Ковид-инфекции за едно денонощие са регистрирани

...
Над 80 хиляди нови Ковид-инфекции за едно денонощие са регистрирани
Коментари Харесай

Рекордна заболеваемост от Ковид в Германия и България


Над 80 хиляди нови Ковид-инфекции за едно денонощие са регистрирани в Германия. Нови върхове отбелязва също и България. Експерти считат, че скоро ще стане на процедура невероятно да се предпазим от болест с Ковид-19.

Опашка пред център за бързи Ковид-тестове в Берлин

За първи път Германия минава границата от 80 хиляди случаи на за едно денонощие. По данни на института „ Роберт Кох ", през последните 24 часа с ковид са се заразили 80 430 души.

Седмичната заболеваемост към този момент е 407,5 души на 100 хиляди население, а преди седмица тя към момента беше под 260 души. Най-висока е заболеваемостта в северната провинция Бремен – 1296,8.

За първи път над 7 хиляди новозаразени в България
Редакцията предлага
България също отбелязва. Според данните на Единния информативен портал, през последното денонощие с Ковид са се заразили 7 062 души, от които съвсем 74 % се неимунизирани. Досегашният връх беше през октомври – по време на вълната от инфекции с Делта разновидността – малко над 6 800 случая в границите на едно денонощие.

Починалите за един ден са 89, като 92,13 % от тях са неимунизирани хора. От началото на пандемията по отношение на ковид в България са умряли 31 761 индивида, а заразилите се са общо 794 240.

На фона на бързото разпространяване на, специалисти предизвестяват, че скоро може да стане съвсем невероятно човек да се защищити от заразяване. Вчера от Световната здравна организация (СЗО) оповестиха, че е доста евентуално до два месеца над половината население на Европа да се е заразило с ковид. Също и водещият американски вирусолог и консултант на държавното управление Антъни Фаучи счита, че рано или късно съвсем всички хора на Земята ще се заразят с Омикрон – също и имунизираните. Но множеството от тях ще го прекарат леко, посочи той.

Рекордна обща смъртност в Германия

И още един връх отбелязва Германия: през предходната година броят на умрелите надвишава един милион души, само че това единствено частично се дължи Ковид-пандемията. По-скоро аргументите са други, в това число демографски, само че също по този начин директно или индиректно свързани с пандемията. Експерти допускат, че отлагането на голям брой планувани интервенции и профилактични медицински прегледи поради пандемията също са измежду аргументите за рекордната смъртност. През 2021 година в Германия тя е била с 8 % по-висока, в сравнение с през 2019–а – последната година преди пандемията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР