Над 80 000 канадци са подписали петиция, изискваща принц Хари

...
Над 80 000 канадци са подписали петиция, изискваща принц Хари
Коментари Харесай

Канада скочи на Меган и Хари! Хиляди събират подписи срещу тях

Над 80 000 канадци са подписали петиция, изискваща принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл сами да си платят сметката за защитата до момента в който се намират в страната.

Подписката е пусната от Федерацията на канадските данъкоплатци и Лоръл Колинс, който е народен представител от Виктория - тъкмо там, където сега живеят Меган и Хари, оповестява „ Дейли Мейл “.

По думите на Колинс, данъкоплатците не би трябвало да бъдат принуждавани да заплащат разноските за защитата на херцога и херцогинята на Съсекс.

Хари и Меган се намират на остров Ванкувър, където се готвят да стартират нов живот дружно със сина си Арчи, откакто се отдръпнаха от отговорностите си в английското кралско семейство.

Засега не е ясно кой ще покрива разноските за защитата им, откакто напролет те публично изоставен монархията.

Бивш министър на вътрешните работи предизвести, че английското общество може да получи „ голяма сметка “, до момента в който в това време се спекулира, че може да бъде реализирана договорка за разделение на разноските сред Англия и Канада.

Лоръл Колинс е безапелационна, че ще се опълчи на сходно решение. „ Надявам се, че възнамеряват да си покрият личните разноски за защита. Когато става дума за парите, които нашето държавно управление харчи и за парите на данъкоплатците, е значимо да сложим това в подтекст и да мислим за целите си “, показва тя.

Петицията, пусната от Федереацията на канадските данъкоплатци, се назовава „ Без прехрана от данъкоплатците “ и за шест дни е събрала над 80 000 подписа.

Според проучванен а института „ Ангъс Райд “, 73% от канадците считат, че страната на би трябвало да заплаща разноските за защита на кралската двойка, в случай че те се заселят там за непрекъснато.

Охраната на кралското семейство като цяло коства на данъкоплатците 100 000 млн. паунда на година, само че точната цифра в никакъв случай не е била разкривана.

Както БЛИЦ заяви, принц Чарлз ще предложи своята финансова поддръжка на Хари и Меган, само че към момента не е ясно дали това ще пристигна от приходите му от 21 млн. паунда на година от херцогство Корнуел или от други персонални фондове.

На фотосите от през вчерашния ден, на които Меган разхожда Арчи и две кучета , се вижда, че я охраняват двама души – чиновник на „ Скотланд Ярд “ и на канадската конна полиция.


Хари се причисли към брачната половинка си, откакто хвана елементарен пътнически полет . На летището във Ванкувър той беше охраняван от двама английски служители на реда.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР