Над 769 000 души са подкрепени чрез трите вида целеви

...
Над 769 000 души са подкрепени чрез трите вида целеви
Коментари Харесай

Над 769 000 души са подкрепени с помощи за отопление през 2022 г.

Над 769 000 души са подкрепени посредством трите типа целеви помощи за отопление, които държавното управление отпусна през 2022 година.

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на днешното съвещание на Комисията по труда, обществената и демографската политика.

Той акцентира, че през тази година размерът на помощта за отопление е 623,55 лева и е повишен със 100 лв. спрямо предходната зима. В края на октомври бе отпусната еднократна помощ от 400 лева Тя беше предопределена за  хората, които са получили отвод за разпределяне на помощ за отопление заради превишение на избрания диференциран приход с до 40 лв. или заради несъблюдение на условието за 6-месечна наложителна регистрация като безработни в дирекциите „ Бюро по труда “. Право да аплайват за помощта получиха и фамилиите, които не са подали заявление за разпределяне на подкрепяне за отопление в интервала 1 юли – 31 октомври. 

Министър Лазаров напомни, че в края на ноември държавното управление вкара нова еднократна помощ за отопление от 300 лева  С нея страната ще подкрепи към 48 000 хора и фамилии от нови рискови групи, които досега не са получавали средства за отопление, само че се нуждаят от такава поддръжка. 

Право на еднократната помощ ще имат 8 уязвими групи. Сред тях са фамилиите с деца с трайни увреждания, фамилиите, които получават месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител, както и децата, настанени в фамилии на родственици или близки или в приемно семейство. Право на такава поддръжка ще имат и хора с тежки увреждания и хора, които са потърпевшите при естествени бедствия през 2022 година Помощ ще могат да получат и ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали. 

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за обществено подкрепяне до края на 2022 година „ Хората, които имат право на помощта към този момент са разпознати и не е належащо да подават документи за кандидатстване “, изясни вицепремиерът Лазар Лазаров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР