Над 753 млн. лв. ще бъдат отделени за подкрепа на

...
Над 753 млн. лв. ще бъдат отделени за подкрепа на
Коментари Харесай

С над 753 млн. лв. ще бъдат подкрепени младежките политики по заетостта през новия програмен период на ПРЧР

Над 753 млн. лева ще бъдат отделени за поддръжка на младежите и включването им в разнообразни форми на претовареност, стажове и образования по Програмата " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година (ПРЧР), оповестяват от МТСП . Чрез осъществяването й се чака минимум 115 500 души, които започват своята кариера, да получат по-добри благоприятни условия за претовареност. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова при отриването на 13-то издание на форума " Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг “, проведен от " Джоб тайгър “.

Заместник-министър Наталия Ефремова подчертава върху смисъла на цифровите умения за сполучлива реализация в множеството специалности поради необятното разпространяване на дигитализацията във всяка сфера на публичния живот и актуалния динамичен пазар на труда. " А тези, които нямат цифрови умения, ще могат да бъдат включени в курсове за придобиване на базови и междинни цифрови умения по план на МТСП по Плана за възобновяване и резистентност “, изясни тя и добави, че други над 100 000 души ще имат опция да валидират неофициално добити цифрови умения, което ще увеличи конкурентоспособността им на пазара на труда.

Заместник-министърът прикани младежите и работодателите интензивно да се възползват от опциите за образование и претовареност, финансирани от държавния бюджет и по ПРЧР (2021-2027). Тя напомни, че Агенцията по заетостта и бюрата по труда дават изцяло безвъзмездни услуги за информиране, кариерно насочване и ориентиране. Организират се дни на кариерата, отворени дни, студентски трудови тържища, дни на работодателя и други събития, ориентирани към поддръжка на младежите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР