Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер ще

...
Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер ще
Коментари Харесай

България ще получи над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер“

" Над 750 000 спомагателни дози от имунизацията на " Пфайзер " ще получи България, с помощта на европейската взаимност ", съобщи Бойко Борисов в границите на изключителното държавно съвещание през днешния ден в късния следобяд.

Премиерът в оставка сподели, че спомагателните количества ще дойдат още през сегашния и идващия месец, с цел да може да завърши процесът по имунизацията у нас.

Определените за България спомагателни над 750 000 ваксини на " Пфайзер " са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които през вчерашния ден заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на " Пфайзер " за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще доближи 250 милиона.

Бойко Борисов бе безапелационен, че обезпечените спомагателни количества на равнище Европейски Съюз, които се разпределят на правилото на глава от популацията за всички страни членки, са неоспорим триумф в общите дейности на Европа против пандемията и следващото доказателство за солидарността в общността.

Той напомни също, че в идващите два месеца България ще може да разчита и на към този момент контрактуваните 2,7 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер ", което подсигурява, че имунизацията ще върви с цялостна мощ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР