Над 75% от хотелиерите в България са против въвеждането на

...
Над 75% от хотелиерите в България са против въвеждането на
Коментари Харесай

Хотелиери против да искат `зелен паспорт` от гостите си |

Над 75% от хотелиерите в България са срещу въвеждането на наложителни инспекции на гостите за Коронавирус документи, настояват уредниците на Хотелския конгрес, който е най-голямата професионална среща в туризма у нас. 

Те са организирали национално допитване измежду притежателите и мениджърите на съвсем всички хотели в страната с категория 3 и повече звезди – 1230 хотела, като са получили отговори от 125 от тях за пет дни. 

Мнозинство от 76% от респондентите са на мнение, че въвеждането на наложителни инспекции за Коронавирус документ, прочут като „ зелен паспорт “ (удостоверение, че приносителят е имунизиран, преболедувал COVID-19 или с отрицателен тест за коронавирус), при посещаване на хотели и заведения не е добра концепция и по-скоро би довело до протест на хотели от страна на клиентите, в сравнение с да подтиква имунизационния развой в страната. 

На въпроса, дали са съгласни, средствата, които са планувани за бранш „ Туризъм “ в обновения държавен бюджет – 60 млн. лева, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационната акция посредством издаване на туристически ваучери на нововаксинирани българи, близо три четвърти – 72,6% от респондентите дават отговор, че по-скоро не са съгласни с това предложение, като в мненията към анкетата дават разнообразни оферти за по-ефективно систематизиране на тези средства.

Въпросът „ Как, съгласно Вас, ще възприемат възможна акция за поощряване на имунизацията посредством издаване на туристически ваучери 16-те % към този момент имунизирани българи, в случай, че те не са употребили и няма да употребяват никакви облаги от нея? “ разделя респондентите на две идеални половини. 40% считат, че към този момент имунизираните българи ще се почувстват разочаровани и недоволни, което ще сложи под въпрос крайния резултат от акцията, а 40% са на мнение, че такава акция надали би основала напрежение в редиците на към този момент ваксиниралите се. Близо 20% от попълнилите анкетата не могат да преценяват резултата от такава акция.

Близо 43% от участниците в допитването ръководят градски (бизнес) хотели, 35% морски ваканционни, 8% са представителите на планинските ваканционни хотели и 7,2% на спа и уелнес местата за настаняване. 5% ръководят хотелски групи, в които има разнообразни типове хотели.

32% от респондентите са с служба „ общоприет управител “, 30% са “собственици/инвеститори “ и малко под една четвърт са сложни шефове.

По отношение на категоризацията, доминират 3-звездните хотели (45%), следвани от 4-звездните (33%) и 5-звездните (14%).

Над 80% от попълнилите анкетата ръководят дребни и междинни хотели – до 200 стаи, до момента в който представителите на огромните хотели, с над 200 стаи, съставляват малко под 20% от респондентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР