Над 75 хиляди души в Индонезия бяха принудени да напуснат

...
Над 75 хиляди души в Индонезия бяха принудени да напуснат
Коментари Харесай

75 000 души евакуирани заради вулкана Агунг

Над 75 хиляди души в Индонезия бяха принудени да изоставен домовете си, защото вулканът Агунг, ситуиран на остров Бали, може да избухне всеки миг. Евакуираните са настанени в над 300 краткотрайни убежища. За да избегнат жертви, управляващите отделиха периметър от 12 километра към кратера на вулкана поради признаци, че може да изригне. В региона са били регистрирани и близо 300 труса през последните 48 часа, предава БНР.

Не можем да дадем прецизен %, само че интензивността на вулкана доближава сериозната точка. Признаци дали ще изригне не мога да бъдат регистрирани по повърхността, само че вътре - вулканичната интензивност е много висока, изясни сеизмологът Геде Суантика, като посочи, че в случай че вулканът Агунг не изригне скоро, то той ще натрупа в недрата си огромно количество сила. Поради тази причина съществува и възможност в бъдеще изригването на вулкана на остров Бали да бъде с доста по-голяма мощ, добави сеизмологът.

Уплашен съм, доста се опасявам от това, че вулканът ще изригне. Постоянно проследявам обстановката - аз съм строителен служащ и поради новината, че вулканът ще изригне, ръководителят на строителната площадка, на която работя, ни освободи от работа. Строежът затвори, а той сподели, че не знае по кое време ще стартираме работа. Така че в този момент съм и незает, показа Кетът - локален гражданин, настанен в едно от краткотрайните убежища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР