Над 75 000 родители и деца в градини и яслени

...
Над 75 000 родители и деца в градини и яслени
Коментари Харесай

МОН засилва образованието в ранна възраст на 75 000 деца в забавачки и ясли

Над 75 000 родители и деца в градини и яслени групи ще получат поддръжка по план „ Силен старт “, изпълняван от МОН и финансиран по европейската стратегия „ Образование “. Подписи за неговото публично пускане бяха положени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и проф. Георги Вайсилов, изпълнителен шеф на ИА „ Програма за обучение “.

„ Уверен съм, че с помощта на дейностите по плана децата в действителност ще получат мощен старт в живота. Много значимо е, че в тях са включени и яслените групи. Тази огромна поддръжка сигурно ще даде отпечатък върху качеството на българското обучение “, сподели министър Галин Цоков. По думите му една от главните цели на плана е да се разгърне капацитета в предучилищното обучение посредством поддръжка за персоналното развиване с оглед по-успешна обществена реализация.

„ Този план добавя грижата за ранно детско обучение и надгражда положителните практики и насъбрания опит от сполучливото осъществяване на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, акцентира проф. Вайсилов. Той добави, че политиката за приобщаващото обучение в ранна детска възраст се добавя и с вложенията по Плана за възобновяване и резистентност, като следва да бъдат построени 8 нови детски гради в София и да бъдат осъвременени 49 детски градини в цялата страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР