Над 740 000 чужденци са посетили страната ни през януари

...
Над 740 000 чужденци са посетили страната ни през януари
Коментари Харесай

Бум на туристите, харесват храната и евтинията у нас

Над 740 000 чужденци са посетили страната ни през януари тази година, което е забележителен растеж по отношение на равнищата за същия интервал преди Ковид пандемията, сочат данните на Института за разбори и оценки в туризма.
Туристите са с близо 200 хиляди повече по отношение на предковидната 2019 година

" По същия метод се движим за февруари - ще приключим на към 630 хиляди Правим 2 млн. за декември, януари и февруари при предстоящи 1,7 млн. за целия зимен сезон. Движим се добре като параметри. Спрямо предходната година сме с по-малък %, само че тук значимото за нас е 2019 - най-силната предпандемична година. В чужбина отиват към 6 хиляди българи за ски и сноуборд, в България са над 300 хиляди ", сподели шефът на института Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че Европа е преоткрила България като доста сигурна и спокойна дестинация.

" Намират като доста приятни българите, хубава е храната, на ниска цена им се коства, напитките са евтини, усещат се отлично. През зимата предлагаме всички типове туризъм. В зимните курорти отиват някъде към 250 хиляди общо. Много мощен е СПА туризмът, само че огромна част идват за културен туризъм в градско-историческа среда. Могат да видят доста от паметниците, без да заплащат за това. Където би трябвало да се заплати някаква такса, тя е минимална ", посочи Драганов.

У нас има доста испанци, италианци, германци, австрийци и хора от скандинавските страни. Увеличават се полетите на летище София.

По думите му има доста мощни упования във връзка с летния сезон, откакто възвръщаме немския пазар. Имаме удвояване на полетите и от Англия. Очакваме повече поляци, австрийци, скандинавци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР