Над 73 000 българи са се регистрирали като безработни на

...
Над 73 000 българи са се регистрирали като безработни на
Коментари Харесай

Сачева разширява "топлия обяд", за да стига до 60 000 бедни! Безработицата е рекордна

Над 73 000 българи са се записали като безработни на Бюрата по труда от началото на рецесията, т.е. за интервал от 1 месец.

За същия интервал Агенция по заетостта е намерила работодатели за 12 000 души. По думите на обществения министър Деница Сачева мярката 60/40 ще резервира работното място на към 30 000 души. Към момента от схемата, в която страната обезпечава 60% от трудовото хонорари и осигуровките на служащия са се възползвали 2000 компании.

" По оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " ние сме подготвени да осигурим в интервала след рецесията за най-малко още един месец обезпечаването на работодатели с 40% от минималната работна заплата и осигуровките на тях за хората, които работят при тях ", уточни Сачева. 

Междувременно друга мярка за подкрепяне - еднократна помощ от 375 лв. за родители в неплатен отпуск, ще стартира деяние от началото на идната седмица. 

" Сигурно парите няма да са задоволителни за всички, само че би трябвало да ги разпределим заслужено ", уточни Сачева.

Освен това общественият министър работи по разширението на програмата топъл обяд, с цел да може към 60 000 души да бъдат снабдени с храна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР