Над 7000 цивилни са убити в Украйна от началото на

...
Над 7000 цивилни са убити в Украйна от началото на
Коментари Харесай

ООН: Цивилните жертви на конфликта в Украйна превишават 7000 души

Над 7000 цивилни са убити в Украйна от началото на съветската инвазия предишния февруари, разгласи през днешния ден Върховният комисариат за правата на индивида на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Повечето от записаните цивилни жертви са породени от избухливи оръжия с широкообхватен резултат, в това число обстрел от тежка артилерия, ракетни системи за залпов огън, ракетни и въздушни удари ", се споделя в изказването на Върховния комисариат.

В него се добавя, че той е удостоверил 7031 смъртни случаи на цивилни, само че счита, че действителният брой е доста по-голям, поради това че се чака потвърждението на още доста данни и поради това, че доста региони остават недостъпни, защото там се водят яростни боеве.

Повечето от записаните случаи на гибел на цивилни са в държани от държавното управление региони в Украйна – 6536, а в регионите, държани от руснаците, те са 495. Върховният комисариат за правата на индивида не приписва отговорност за смъртните случаи.

Украйна споделя, че броят на убитите цивилни би могъл да стигне десетки хиляди. И двете страни отхвърлят да взимат под прицел цивилни хора.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР