Над 7000 деца в страната с пропуски в имунизационния статус

...
Над 7000 деца в страната с пропуски в имунизационния статус
Коментари Харесай

Издирени и имунизирани са над 7000 деца с пропуснати ваксини срещу морбили

Над 7000 деца в страната с пропуски в имунизационния статус са издирени от здравните управляващи и обхванати с ваксина против морбили, паротит и рубеола. Това излиза наяве от последната информация за епидемиологичната конюнктура в страната на Министерството на здравеопазването.

Мерките по издирването на деца с пропуснати ваксини бяха разпоредени от здравното министерство в средата на февруари, когато бяха регистрирани първите случаи на болни у нас.

Преди ден основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев регистрира, че болните от морбили в страната са към този момент близо 500, като броят на инфектираните се разраства в София и София-област.

Без първия наложителен банкет на имунизацията против морбили са 7% от децата, подлежащи на имунизация, а 13% са без втори банкет. Ваксината против морбили, паротит и рубеола се слага един път на 13-месечна възраст и повторно на 12-годишна възраст.

Основно заболелите са от ромската общественост, където децата, подлежащи на имунизация се търсят мъчно – 76%. Останалите са от фамилии с антиваксинални настроения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР