Над 700 състезатели ще участват в предстоящата този уикенд край

...
Над 700 състезатели ще участват в предстоящата този уикенд край
Коментари Харесай

Шумен приема този уикенд най-мащабното спортно ориентиране за годината

Над 700 състезатели ще вземат участие в идната този уикенд край Шумен най-мащабна конкуренция по спортно насочване за 2020 година у нас. Това лято тя съчетава две надпревари - за обичайна Купа " Шуменска крепост-СиВен " и за Купа " България ".

" Стартовете ще продължат до неделя на територията на Шуменското плато, като първоначално са за Купа " Шуменска цитадела " в региона на Стария град, а в петък, събота и неделя са за Купа " България " край Паметник " Създатели на Българската страна, " оповестиха на брифинг в постройката на общината кметът на Шумен Любомир Христов, ръководителят на клуб " Национална спортна академия СиВен " Венцислав Венев и ръководителят на клуб по насочване и клуб " Мадарски конник " Георги Колев. Най-интересните моменти се чака да бъдат в неделя сред 11 и 12 ч. пред Паметника " Създатели на Българската страна ".

" Надпреварата ще бъде празник на ориентирането, тъй като съчетава две надпревари. Интересът е голям. По тази причина идват извънредно огромен брой участници. Спецификата на надпреварата е такова, че хората започват в минутна интервална разлика и в продължение на три часа ще се започва и финишира. Тоест, съблюдаваме една от ограничаващите ограничения, да не се събират повече от 50 души. Във финалната сцена хората ще се движат с защитни маски, " изясни Георги Колев.
 Той добави, че възрастовите групи на участниците е от 12 до 80+, като ще има и обособени направления за до 10-годишни състезатели. Дължината на маршрутите, според от възрастовата група и степента на подготовка на ориентировачите е от 2000 до 9200 метра.

Освен от България, участници ще има и от Чехия, Финландия, Турция и Румъния. Очакват се общо към 700 души.

Състезанието по насочване се провежда от шуменския клуб " Мадарски конник " и НСА - СиВен, със съдействието на община Шумен.

" С провеждането на такова огромно събитие в Шумен, ние оказваме помощ и на бизнеса, защото хотелите в Шумен ще бъдат цялостни. От страна на общината ние съдействахме за всичко, което пожелаха уредниците от нас. Ще вземем всички нужни ограничения, с цел да бъдат спазени условията съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето, " сподели кметът на Шумен Любомир Христов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР