Над 700 огнеборци се опитват са потушат пожар, вилнеещ в

...
Над 700 огнеборци се опитват са потушат пожар, вилнеещ в
Коментари Харесай

Стотици пожарникари се борят с огнената стихия в Централна Португалия

Над 700 огнеборци се пробват са потушат пожар, бушуващ в част от Централна Португалия, а мощните ветрове затрудняват работата им, съобщи Ройтерс.

Пожарът бушува в община Олейруш от през вчерашния ден следобяд, само че в този момент към този момент е обхванал и две прилежащи общини и няколко души са евакуирани като защитна мярка. 21-годишен пожарникар почина при пътен случай нощес при битката с пожара, а шестима са ранени.

Искам да изразя взаимност, да окуража и да благодаря на пожарникарите за работата, която правят за Португалия и за всички нас, уточни в изказване министър председателят Антониу Коща.

Продължават пожарите на гръцкия полуостров Пелопонес

Пожарите са дребни спрямо огнената буря, разразила се в района през юни 2017 година, при която починаха 66 души, а над 250 бяха ранени.

Данните на Европейски Съюз демонстрират, че Португалия е измежду най-силно засегнатите в блока страни от пожари всяка година.

Една от главните аргументи е, че част от вътрешността на страната е обезлюдена, защото хората са отишли да живеят в градовете и в чужбина, а прочистването от дърветата и храстите е подценявано, което основава заплаха от пожари, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР