Над 700 хил. ученици отново се върнаха в класните стаи

...
Над 700 хил. ученици отново се върнаха в класните стаи
Коментари Харесай

Цветари: Благотворителните кампании вредят на бизнеса ни

Над 700 хиляди възпитаници още веднъж се върнаха в класните стаи - присъствено, само че с ограничения против COVID-19. Тази година първият образователен ден в столичното 125-о учебно заведение е по-пъстър, само че не поради обилни букети, а поради желанието на учениците и техните родители да върнат цвета в помрачените от стихията карловски села.

Инициативата " Букет от съпричастие "  призовава децата вместо да купуват цветя за учителите, да отделят средствата в помощ на читалище " Пробуда "  в село Каравелово.

" Това, което желаеме да възпитаваме в нашите деца, е да бъдат положителни, съпричастни към страданията на другите. Аз се свързах със секретаря на читалището, диалогът беше доста тежък, дамата плачеше. Явно там в действителност обстановката е доста зле. Смятам, че всеки лев, който ще получи читалището, ще отиде по предназначение ", коментира директорът на учебното заведение Венелина Николова пред Bulgaria On Air.

Така учениците през днешния ден дойдоха в двора на учебното заведение - с банкнота в ръка, само че все пак и с цвете, по-скромно от огромните букети, с цел да уважат обичаните учители.

" Съвсем алегорично по едно клонче, децата поддържат самодейността даже повече от нас и взеха решение да дарят от персоналните си средства ", показа родител.

" Това е една добра самодейност, би трябвало да се оказва помощ на хората, които бедстват в карловския район ", е мнението на различен родител.

Макар да утвърждават събирането на средства в интерес на потърпевшите от наводнените села, мнозина търговци на цветя считат, че акциите не трябва да са за сметка на учителския букет. Споделят, че все по-често се вижда наклонността хората да отхвърлят пазаруването на цветя поради разнообразни благотворителни начинания.

" Не съм съгласна несъмнено, освен тъй като съм флорист, а тъй като цветето, без значение дали с панделка или без, е знак на почитание. Трябва да се подари цвете и да се подари и за акцията ", твърди флористът Илияна.

Тя споделя, че зачестилите акции водят и до все по-големи загуби за търговците. " Голям спад, то си проличава и по магазина ", добави Илияна.

Средства за засегнатите от бедствието села в Карловско бяха събрани и в десетки други учебни заведения в страната. Очаква се през идващите дни те да бъдат преброени и изпратени на нуждаещите се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР