Над 700 хил. лева са вече задълженията на община Кочериново

...
Над 700 хил. лева са вече задълженията на община Кочериново
Коментари Харесай

Над 700 хил. лева са вече задълженията на община Кочериново

Над 700 хиляди лв. са към този момент отговорностите на община Кочериново към снабдители и към социалноосигурителни фондове, оповестиха от общинската администрация.

Само за предходната година отговорностите са се нараснали с към 200 хиляди лв..

За повторно общинските съветници гласоподаваха проект за финансово излекуване на общината с тригодишен период за реализация. Това се наложи, откакто през 2016-та година финансовото министерство не утвърди първия възстановителен проект на община Кочериново, чието население е малко над 5000 поданици, сподели ръководителят на Общинския съвет Калин Везенков.  Снимка

За интервала 2018-та-2020-та година общината възнамерява усъвършенстване на разноските за личния състав в локалните действия по отношение на 2017-та с 12 %, намаляване на разноските за прехрана на администрацията и на общинските звена с 3 %. Необходимо е събираемостта на неданъчните доходи да се завиши с към 250 000 лв. през целия възстановителен интервал. Предвижда се и нарастване на приходите от такси, санкции, наказания и наказателни лихви. Общината ще прибегне и до безлихвен заем, с който да разплати към 90 % от старите и от нововъзникналите просрочени отговорности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР