Над 700 души са били задържани до момента в Русия

...
Над 700 души са били задържани до момента в Русия
Коментари Харесай

Над 700 задържани в Русия при протести срещу мобилизацията

Над 700 души са били арестувани досега в Русия при митинги в събота против военната готовност на резервисти, с цел да се борят в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствената организация " ОВД-Инфо ".

Демонстрациите бяха свикани в обществените мрежи от антивоенната група " Весна ". Над 1300 души са били арестувани в 38 съветски града при митинги в сряда - деня, в който президентът Владимир Путин подреди частичната готовност, заяви " ОВД-Инфо ".

Някои от арестуваните при митингите в сряда са получили повиквателни за готовност в полицейските сектори, където са били отведени, отбелязва Франс прес. Агенцията се е свързала с двама от тях.

Кремъл отбрани тази процедура, като съобщи, че тя не е противозаконна.

" Искам да изразя моето противоречие с това, което става... Не желая да се удрям за Путин ", сподели през днешния ден пред Агенция Франс Прес 22-годишният Иля Фролов. Младият мъж носеше дребен афиш с надпис " мир ".

" Аз съм срещу войната и мобилизацията. Страхувам се за младите ", съобщи 70-годишната Наталия Дубова.

Вчера стотици хора се събраха в Москва и Санкт Петербург, с цел да изразят поддръжка за мобилизацията и анексирането на украинските територии, окупирани от Русия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР