Над 700 000 ученици влизат утре в класните стаи за

...
Над 700 000 ученици влизат утре в класните стаи за
Коментари Харесай

Директор: Трудно се намират учители по математика, информатика и чужди езици. За други предмети има по над 20 кандидати за едно място

Над 700 000 възпитаници влизат на следващия ден в класните стаи за първия образователен ден. Каква е мотивацията на учителите - коментар в студиото на " Новините на " Нова " направи Данко Калапин, шеф на 107 ОУ " Хан Крум " София.

" В навечерието на най-хубавия учебен празник мога да кажа, че българският преподавател е в бойна форма и подготвеност, с цел да влезе и да стартира своята работа. Трескава подготовка е на всички места. Спазено бе изискването за 125 % от междинната работна заплата за страната, факт е нарастването на заплатите, към този момент стартира поетапното погашение със задна дата от 1 януари ", сподели той.

" При нас можете да срещнете някъде и повече от 20 претенденти за едно място по някои от образователните предмети. Но по други не можем да срещнем нито един - да вземем за пример по математика, информатика и непознати езици. В тези сфери в частния бизнес дават нерелевантни заплати на нашите в учебно заведение. Съответно младия сътрудник избира да отиде и да изкара повече пари за по-кратко време. Да речем в IT бранша или непознати компании. Младите хора, които влизат в учебните заведения като учители, имат предпочитание да останат. Това са моите наблюдения като шеф. Но и зависи по какъв начин ще ги стимулира учебният шеф. В годините обратно учебното заведение загуби своя престиж. Постепенно в този момент престижът се връща. Факт за това е, че влизат млади сътрудници учители, които идват. Трябва да поработим и върху образователното наличие и неговото устойчиво осъвременяване и приспособяване към децата, само че въпреки всичко да не бягаме от традицията, тъй като всяка една просвета развива тези дребни деца, които ще станат огромни хора ", съобщи още Калапин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР