Над 700 000 лева от бюджета на община Варна са

...
Над 700 000 лева от бюджета на община Варна са
Коментари Харесай

Само за първите два месеца на годината община Варна изплати над 700 000 лева за социални услуги

Над 700 000 лв. от бюджета на община Варна са платени за обществени услуги единствено за първите два месеца на годината. 

Това уточни през днешния ден заместник-кметът с сектор обществени действия Снежана Апостолова, която предложения на среща обществени служащи във връзка техния професионален празник.

За прехрана на обществените услуги, предоставени за ръководство на външни снабдители, финансирани от локалния бюджет за месеците януари и февруари 2024 година, средствата от Община Варна са в прецизен размер от 713 383.30 лева, посочи тя.

Апостолова добави, че сумата, подредена от заместник-кмета по финанси Христо Рафаилов, е за 40 на брой снабдители на обществени услуги в града, които имат подписани контракти с общината. Така всички типове обществени услуги на общината са финансово обезпечени, което беше наша задача, добави тя.

Дейностите, за които сме подсигурили финансова помощ, са в поддръжка на деца и хора с увреждания, възрастни дами, деца и лица в неравностойно състояние, разясни заместник-кметът. Част от услугите включват помощ или асистенция на възрастни хора, нуждаещи се от поддръжка в всекидневието и на пълнолетни лица с говорно-езикови нарушавания след мозъчна контузия, написа морето.нет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР