Над 70 сигнала от шумов терор от цигански сватби в

...
Над 70 сигнала от шумов терор от цигански сватби в
Коментари Харесай

Основен нарушител на Закона за шума стават циганските сватби

Над 70 сигнала от шумов гнет от цигански сватби в Бургаско са подадени единствено за седмица, до момента в който сигналите от звук в заведения в Община Несебър са единствено 4. Това заяви водачът на НФСБ и съпредседател на „ Обединени патриоти” Валери Симеонов в телевизионно изявление. По думите му това демонстрира, че даже и остарелият Закон за отбрана от шума е дал някакъв резултат и главният проблем при нарушаването на закона очевидно ще бъде пренасочен към циганските сватби.

Валери Симеонов беше безапелационен, че новият Закон за отбрана от шума ще бъде ефикасен, тъй като отговорността към този момент е ясно регламентирана, а не разпръсната сред няколко институции – както до момента. Освен това, ясно указан е и редът, по който ще се работи.

В часовете сред 14 и 16 ч. и сред 23 и 08 ч. пълномощията за надзор са единствено и напълно в ръцете на полицията. При подаване на сигнал на телефон 112 полицейските чиновници идват и издават документално предписание за преустановяване на озвучаването. Ако бъде отказано да се извърши това предписание – полицейските чиновници имат правото да затворят заведението за 3 дни. При наново нарушаване заведението може да бъде затворено за 14 дни. Чл. 34 б от новия закон дава правото на полицията и да изземва озвучителна техника при открито нарушаване – когато става дума, да вземем за пример, за циганските сватби.

Валери Симеоново още един път акцентира, че съгласно новия закон редът е указан с ясни дейности, които изключват опцията за заобикаляне на закона и разминаване на глобата от страна на нарушителите с предизвестие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР