Над 70 процента от местата в хотелите в община Троян

...
Над 70 процента от местата в хотелите в община Троян
Коментари Харесай

Над 70% хотелите в община Троян са резервирани за великденските празници

Над 70 % от местата в хотелите в община Троян са резервирани за великденските празници, сподели инспекция на Българска телеграфна агенция в местата за настаняване.

Повечето шефове и притежатели на хотели с две и три звезди в общината декларират, че потенциалът им за настаняване е напълнен сред 70 и 90 %. Отделни бутикови и фамилни хотели към този момент имат 100 % резервирани пространства.

Хотелиерите оповестяват, че по техни наблюдения туристите си резервират места малко по-рано спрямо предходната година.

Повечето хотели оферират празнични великденски пакети, с включени закуски и вечери. В цената не пакета, нормално, са включени великденски обяд или вечеря с обичайни храни: печено агнешко, яйца, козунак и зелена салата, както и музикална стратегия. На доста места гостите употребяват гратис спомагателни услуги като басейн с елементарна или минерална вода, солна стая, парна баня, спа или релакс зони. Част от хотелите ще провеждат тематична анимация за гостите като боядисване на яйца.

Според локалните хотелиери най-често резервации се вършат за 3 нощувки. Цената, която ще заплати четиричленно семейство с две деца под 12 години за тридневен ваканционен пакет в региона, варира сред 1020 лв. и 1300 лв..

Отделни двузвездни хотели оферират и настаняване на база нощувка и закуска, като цената за семейство е към 700 лв..

„ Рядко включваме обяд в пакетни предложения, тъй като хората избират да преглеждат забележителностите в района и се хранят на място в заведенията към тях “, сподели за Българска телеграфна агенция Ирина Баракова, маркетинг експерт в хотел „ Троян плаза “.

Места в къщите за посетители се намират по-лесно, като цената е съобразена с предлаганите улеснения. Въпреки че лятото още не е настъпило, доста места за настаняване в общината към този момент оферират прилагане на басейн и детски ъгъл.

Цяла вила за четирима може да се наеме за към 160-180 лв. на вечер. При наем на по-големи вили и къщи за посетители, надлежно се усилва и цената. Не се предлага изхранване на гостите, само че притежателите споделят, че в цената е включено прилагане на изцяло оборудвани кухненски пространства.

По данни от доклада на програмата за развиване на туризма в община Троян за 2023 година през предишния април са регистрирани визити на 6320 туристи.  Те са осъществили общо 13 351 нощувки. Основният поток от гости концентриран в в пет обитаеми места: Троян и селата Чифлик, Орешак, Шипково и Бели Осъм.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР