Над 70 на сто от българите нямат средства да покрият

...
Над 70 на сто от българите нямат средства да покрият
Коментари Харесай

Над 70 на сто от българите нямат пари за основни разходи

Над 70 на 100 от българите нямат средства да покрият ежедневните си разноски, демонстрира анкета на Националния статистически институт за приходите на семействата през второто тримесечие на 2023 година Проучването е извадково и в него са взели участие 3060 семейства.

От тях с известни усложнения да обезпечат средства за главните си разноски са 35,1 на 100 от интервюираните, а една четвърт от участниците в проучването (23,7 на сто) дефинират покриването на ежедневните си разноски като мъчно.

Всеки десети обаче е безапелационен, че не смогва да свързва двата края - 11,8 на 100 дефинират покриването на ежедневните си разноски като доста мъчно.

Доходите на множеството семейства остават непроменени през последната година, без значение от съществено повишените разноски за прехрана и инфлацията, демонстрира още изследването на Национален статистически институт. 78 на 100 от интервюираните са безапелационни, че в паричните им доходи няма смяна. Всеки четвърти заявява, че лимитира потреблението си на сила, защото не му стигат парите. Че към този момент получават повече спрямо преди 12 месеца са показали 16,2 на 100 от хората.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР