Над 70 на 100 от потребителите, които пазаруват за Коледа

...
Над 70 на 100 от потребителите, които пазаруват за Коледа
Коментари Харесай

Предимно играчки и сувенири ще се подаряват за Коледа, сочи статистика

Над 70 на 100 от потребителите, които пазарят за Коледа онлайн, ще подарят играчки и сувенири , написа " Труд ". Според изданието, най-преглеждани през последния месец в интернет са обявите за продажба на игрови конзоли. Статистиката демонстрира, че потребителите са склонни да дадат до 400 лв. за такава игра. Сред най-търсените оферти са и тези, за мобилни телефони с цена до 820 лв..
Интересен факт е, че на челните места в шампионата попадат и кухненските ножове. Те са в топ 5 класацията за артикули до 20 лв.. За съпоставяне, като подарък за Коледа през 2018 година най-купуваните играчки за деца са били занимателните и просветителни игри. Преди коледните празници предходната година са се харчили пари и за тротинетки и колела. А година по-рано най-търсени са били радиоуправляемите играчки.
По мотив обичайното по-засилено извършване на покупки по време на коледните и новогодишни празници от Национална асоциация за отбрана на потребителите напомнят няколко съществени права, за да се предпазят хората от измами. Такова, да вземем за пример е, че купувачите имат право на обезщетение за закъсняла пратка.
“Изпадайки в неспособност да извърши поетите задължения към своите консуматори, продавачът ги е подвел, т.е. нанесъл им е материални и нематериални вреди. Подобна процедура би следвало да бъде глобена от контролния орган, като нелоялна ”, разяснява пред “Труд ” ръководителят на Националната асоциация за отбрана на потребителите Стоил Алипиев.
Специално за празниците пък Министерството на туризма също излезе със препоръки. Например - да проверим какъв е статутът на туроператора ни, в случай че употребяваме подобен за идна почивка. При опция в реда на нещата е да бъде посетен офиса на туроператора и на място клиентите да срещнат с документите за активността му съгласно условията на Закона за туризма, които са обществени. При опция в реда на нещата е да бъде посетен офиса на туроператора и на място клиентите да срещнат с документите за активността му съгласно условията на Закона за туризма, които са обществени.
Министерството поддържа на уеб страницата си парещ телефон за сигнали за нередности по Закона за туризма – номерът е 02/90 46 895. На уеб страницата е оповестена и горещата линия на потребителите. Поместена е също подробна информация какво би трябвало да знаете, преди да предприемете проведено туристическо пътешестване до мечтана от вас - вижте ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР